Garanții Huse The Bandit

La The Bandit facem tot posibilul să facem bunuri pe care să le folosiți în fiecare zi și să vă bucurați cât mai mult timp, de aceea va oferim garanție care acoperă defectele de fabricatie timp de 3 luni de la livrarea produsului.
Garanția oferită pentru produsele The Bandit acoperă doar daunele produse din fabrica de la producător, materialul lipit necorespunzator, manopera etc și nu se aplica daunelor provocate de folosirea și neglijarea produselor in timp.
Daunele ce nu sunt acoperite de garanție sunt uzura in timp, soluțiile chimice, expunerea la razele solare excesivă, umiditate ridicată, temperaturile extreme etc.
Produsele noastre vin realizate cu un material natural ceea ce prin urmare exista posibilitatea de a veni cu cute, iregularități in textura, forma, culoare care sunt aspecte naturale ale pielii și nu reprezintă defecte ce pot fi acoperite de garanție.
The Bandit nu își asuma răspunderea pentru neglijarea, folosirea improprie și pierderea acestora sau orice alt factor diferit de tipul de defect din fabrica.

Reparațiile se fac la firma noastră din Craiova , odată ce primim produsul înapoi de la dvs., va dura ceva între 2-4 săptămâni pentru a repara produsul în funcție de problemă. Uneori, tot ceea ce trebuie făcut este o mică reparație simplă a cusăturilor, care poate fi făcută la magazinul local de reparații de piele.
Uneori, din cauza selecției vaste de culori și piele oferite în secțiunea noastră de produse personalizabile, este posibil să nu avem aceeași piele/culoare disponibilă pentru a face o reparație, astfel încât este posibil să fim nevoiți să folosim o culoare diferită care poate să nu se potrivească 100% cu produsul original.

Politica noastră de retur
Politica noastră de retur durează 20 de zile. Dacă au trecut 20 de zile de la achiziție, din păcate nu vă putem oferi o rambursare sau un schimb.
Pentru a fi eligibil pentru retur, articolul dumneavoastră trebuie să fie nefolosit și în aceeași stare în care l-ați primit. De asemenea, trebuie să fie în ambalajul original.
În nicio circumstanță răspunderea noastră nu va depăși valoarea vânzării inițiale.
Toate articolele returnate trebuie să aibă un ARM (Autorizație de returnare a mărfurilor) corespunzătoare emisă de noi pentru a garanta returnarea.
Produsele deteriorate ca urmare a abuzului, utilizării greșite, reparațiilor/întreținerii necorespunzătoare, instalării sau modificării/modificării vor fi ANULATE din politica noastră de returnare și garanție. Acest lucru este valabil atât pentru stocul nostru, cât și pentru comenzile personalizate.

Anulare, modificare sau returnare comenzi personalizate:
The Bandit procesează produse personalizate în 12h ore de la plasarea comenzii online. Prin urmare, anulările pentru rambursări complete sau modificări ale comenzilor online personalizate nu sunt posibile .
După acest cadru, articolul va fi început producția; în acest moment produsul aparține exclusiv clientului care l-a comandat (clientul care a comandat produsul este singurul proprietar al carcasei chiar dacă acesta nu a fost încă expediat) orice cerere de anulare sau modificare va atrage o taxă de anulare.

Pentru a finaliza returnarea, avem nevoie de o chitanță sau o dovadă de cumpărare.
Vă rugăm să nu trimiteți achiziția înapoi la adresa de unde a fost trimisă.
Există anumite situații în care se acordă doar rambursări parțiale (dacă este cazul)
Produse cu semne evidente de utilizare
Orice articol care nu se află în starea sa originală, este deteriorat sau lipsește piese din motive care nu se datorează erorii noastre
Orice articol care este returnat la mai mult de 20 de zile de la livrare

Odată ce returnarea dvs. este primită și inspectată, vă vom trimite un e-mail pentru a vă anunța că am primit articolul returnat. De asemenea, vă vom anunța cu privire la aprobarea sau respingerea rambursării.
Dacă sunteți aprobat, rambursarea dvs. va fi procesată și un credit va fi aplicat automat cardului dvs. de credit sau metodei originale de plată, într-un anumit număr de zile.

Rambursări întârziate sau lipsă (dacă este cazul)
Dacă nu ați primit încă o rambursare, mai întâi verificați din nou contul dvs. bancar.
Apoi contactați compania dvs. de card de credit, poate dura ceva timp până când rambursarea dvs. este publicată oficial.
Apoi contactați banca dvs. Există adesea un timp de procesare înainte ca o rambursare să fie postată.
Dacă ați făcut toate acestea și încă nu ați primit rambursarea, vă rugăm să ne contactați